Coș (0) Închide

Niciun produs în coș.

Coș (0) Închide

Niciun produs în coș.

Home Blog iaurt grecesc Iaurt grecesc: 9 intrebuintari ale acestuia

Iaurt grecesc: 9 intrebuintari ale acestuia

Mic dejun iaurt grecesc cu seminte si fructe

Există numeroase moduri de a te bucura de iaurtul grecesc. In cele ce urmeaza va propunem cateva bunatati ce pot fi preparate cu ajutorul iaurtului grecesc:

1.Mic dejun

Se pot prepara o multime de combinatii: fructe, musli, seminte cu iaurt grecesc pentru micul dejun.

Micul dejun este cea mai importanta masa, pentru ca trebuie sa ne asigure energia de care avem nevoie, mai ales  in prima parte a zilei cand suntem foarte activi.

Variante de mic dejun cu iaurt grecesc:  (1) cu nuci si afine, (2)cu musli si afine,  (3)cu mar, afine, capsuni, nuci si banane, (4) cu cereale, migdale si banane, (5) cu germeni de grau, nuci si zmeura.

2.Alternativa pentru de smântână;

Iaurtul grecesc face mesele foarte consistente și este un topping ideal pentru cartofi copți, sarmale sau taco.

3.Prepare branza din iaurt

Poți prepara brânză acasă din iaurtul grecesc. Vei obține o variantă naturală, aromata si delicioasa adăugand busuioc, piper, sare, suc de lămâie, ulei de măsline, cimbru, tarhon și măsline Kalamata pentru a crea un mix de arome imbietor.

4.Smoothie-uri

Mixează iaurt grecesc cu fructe de pădure, ananas înghețat, boabe de struguri și lapte de cocos și vei renunta la sucurile carbogazoase de la magazin.

 5.  Dressinguri

Amestecă iaurtul cu oregano, măghiran, usturoi tocat, mărar, țelină și pătrunjel și servește acest sos alături de felii de morcov sau castravete. De asemenea, îl poți combina cu suc de lămâie pentru a obține un dressing delicios în doar câteva minute.

 6. Topping pentru clătite

Mixează piure de fructe cu sirop de arțar și iaurt grecesc, apoi pune amestecul peste clătite, plăcinte sau chiar la micul dejun, lângă porția de cereale integrale. 

 7. Alternativă pentru înghețată

Adaugă o lingură de lapte de vacă, de soia sau de ulei de orez la iaurtul grecesc, pune și câteva picături de extract de vanilie, apoi pune la congelator și vei avea în 2 ore o înghețată cu multe proteine si cu un conținut redus de zahăr și grăsimi.

8. Marinarea cărnii

 Factorul de fragezire este printre cei mai importanti factori atunci cand vorbim de calitatea carnurilor consumate, alaturi de gust si suculenta. Una din metodele de fragezire a carnii este marinarea cu iaurt sau lapte batut datorita nivelul de acid scazut si a enzimelor pe care le contin.

Iaurtul grecesc frăgezește carnea și îi dă o aromă aparte. Amestecă bucățile de carne de pui cu iaurt și chimen si obtii o carne fragezita numai buna pentru gatit.

9. Preparare sos Tzatziki

Sosul Tzatziki, răcoritor și absolut delicios se prepara simplu si rapid.

Ingrediente: o cana de iaurt grecesc, cateva felii de castravete, ulei de masline, usturoi, sare, piper, marar sau menta si suc de lămâie. Intr-un bol se pun toate aceste ingrdiente, se amesteca pana la omogenizare si e gata sosul Tzatziki.

Related Post